A mi történetünk kezdete egészen a 70-es évekre nyúlik vissza, amikor is egy 6 éves forma fiúcska szüleivel Szlovákiába (Turecka) járt rendszeresen síelni. A szülői leleményességnek köszönhetően sikerült megtalálni az akkori viszonyok között talán a legromantikusabbnak nevezhető szállást. Ez egy kétszintes, hatalmas kandallóval rendelkező, többnyire fából épült ház volt, amit a félig magyar származású tulajdonosai csak nekünk és barátainknak adtak bérbe.

Az említett fiúcska emlékeibe mélyen beégett ez az időszak, és bár hosszú esztendők teltek el azóta, ez a kép nem csak hogy megmaradt, de újjá is született Mátraszentistvánon, egy most már kétgyermekes családapa álmának megvalósulásaként.

Adott volt egy támogató család, egy kifinomult ízléssel megáldott és kitartó feleség, segítő szülők és egy elszánt férj, hogy a hosszú évek alatt megszerzett síelős, túrázós utazások tapasztalatait a meghatározó gyerekkori élményekkel egybe gyúrva felépítsék ezt a vendégházat, amely remélhetőleg sokaknak nyújt majd maradandó és szívmelengető élményt.

Már a tervezés legelső pillanatától kezdve ragaszkodtunk néhány alapelvhez: Mindenképpen egy családias jellegű, a környezetbe harmonikusan illeszkedő, a mátrai stílusjegyeket markánsan magán viselő vendégházat kívántunk létrehozni, ahol mi is szívesen pihennénk. Fontos volt továbbá, hogy az épület kiváló energetikai tulajdonságokkal bírjon, a környezettudatosság pedig minden részletben megjelenjen, hogy egy a magára és környezetére odafigyelő, igényes célközönséget szolgálhasson ki. Vendégházunk egyik célja, hogy elhelyezkedése, tájolása, panorámája a természet közelségével kihangsúlyozza és pótolja mindazt, ami rohanó életünkből egyre jobban hiányzik: A csöndet, a nyugalmat, a tiszta levegőt és az ezzel járó teljes kikapcsolódást.

A belső terek tekintetében egy olyan hegyi stílusban megépült vendégházat képzeltünk el, amely külső és belső jegyeiben egyaránt magában hordozza a hegyvidékre jellemző hangulatokat. Ehhez szükség volt egyedi tervezésű, természetes anyagokból készült bútorokra, amelyeket saját magunk álmodtunk meg, találtunk ki és nagy részét magunk állítottunk össze.

Lehetőségeink mindössze hét szoba kialakítását engedték, ezeket a szomszédos apartman-ház egészíti majd ki a jövőben. Szolgáltatásaink minőségében magasra tettük a mércét, és munkatársainkkal együtt kiemelt figyelmet fordítunk vendégeink kiszolgálására, megteremtve ezzel a valóban családias hangulat alapját.

Minden szobánkhoz reggeli jár, de akár ebéd és vacsora is kérhető térítés ellenében, amelyet vendégeinkkel egyeztetve, személyre szólóan készítünk el. Figyeltünk konyhánk minőségére, ahol a tájjellegű (szlovák) ételeken kívül megtalálhatóak egyéb ételkülönlegességek is, amelyeket helyi termelőktől szerzünk be és magas szakmai színvonalon készítünk el.

A fenntartható fejlődés és a kompromisszummentes vendéglátás érdekében gépészeti megoldásainkat is alaposan átgondoltuk. Éves viszonylatban a meleg víz 80%-át napkollektorok állítják elő, a fennmaradó 20%-ot egy vízteres kandalló biztosítja, amely a fűtési igény nagy részét is kiszolgálja. A szobák fűtését a vendégek által szabályozható, újgenerációs elektromos radiátorok biztosítják. A későbbiekben ezek energiaszükségletét is. napelemek fogják megtermelni.  A mellékhelyiségeket esővízzel öblítjük, minden csapunk víztakarékos, fényforrásaink egytől egyig led technológiával működnek.

Reméljük, vendégeink értékelik igyekezetünket, és hozzánk hasonlóan meglátják majd azokat a rejtőzködő szépségeket is, amelyek nem harsányak, nem hivalkodóak, de szándékaink szerint egységet alkotva hozzájárulnak a tökéletes pihenés élményéhez.  Bízunk abban, hogy minél többen úgy térnek majd vissza hozzánk, mintha egy kicsit haza is érkeznének, és értékelik majd munkánkat, mellyel álmainkat, gyermekkori élményeinket, a természet szeretetét és egy összetartó család erejét is mind beépítettünk a falak közé.